Loading...
Larger font
Smaller font
Copy
Print
Contents

Den stora striden

 - Contents
 • Results
 • Related
 • Featured
No results found for: "".
 • Weighted Relevancy
 • Content Sequence
 • Relevancy
 • Earliest First
 • Latest First
  Larger font
  Smaller font
  Copy
  Print
  Contents

  Kapitel 18—Segerns förelöpare

  Mycket i Bibeln är nästan helt okänt för den breda allmänheten. Detta gäller till exempel många av de profetior, som förutsäger Jesu återkomst. De visar, att denna händelse kan inträffa väldigt snart.
  En av de högtidligaste och ändå härligaste sanningar som finns uppenbarade i Bibeln är löftet om Kristi andra ankomst för att fullborda det stora återlösningsverket. Guds pilgrimer, som så länge har lämnats att vandra i “dödsskuggans land”, har fått det dyrbara, glädjeinspirerande hoppet i löftet om hans återkomst. Han som är uppståndelsen och livet kommer för att föra hem sina landsförvista. Läran om hans återkomst utgör själva grundtonen i Bibeln. Från den dag då det första människoparet med sorgtyngda steg lämnade Eden har trons barn väntat på att den utlovade skulle komma för att bryta förstörarens makt och återföra dem till det förlorade paradiset. Forntidens heliga män såg fram emot Messias ankomst i härlighet som uppfyllelsen av deras hopp. Enok, den sjunde i raden efter dem som bodde i Eden, han som i trehundra år vandrade med Gud här på jorden, tilläts att långt i fjärran se Befriarens ankomst. “Se”, förklarar han, “Herren kommer med sina mångtusen heliga, för att hålla dom över alla.” — Jud. vers 14, 15. Med orubblig tillförsikt utbrast patriarken Job under sitt lidandes mörka stunder: “Dock, jag vet att min förlossare lever och att han till slut skall stå fram över stoftet och sedan denna min sargade hud är borta, skall jag fri från mitt kött få skåda Gud. Ja, honom skall jag få skåda, mig till hjälp, för mina ögon skall jag se honom, ej såsom en främling.” — Job 19: 25-27. Löftet om att Kristus skall komma tillbaka för att inleda rättfärdighetens regim har inspirerat de heliga författarna till de mest upphöjda och gripande uttalanden. Bibelns sångare och profeter har omtalat denna händelse med ord som glöder av himmelsk eld. Om Israels konungs makt och majestät sjöng psalmisten: “Från Sion, skönhetens fullhet, träder Gud fram i glans. Vår Gud kommer, och han skall icke tiga. . . Han kallar på himmelen därovan och på jorden för att döma sitt folk.” — Ps. 50: 2-4. “Himmelen vare glad, och jorden fröjde sig. . . inför Herren, ty han kommer, ty han kommer för att döma jorden. Han skall döma jordens krets med rättfärdighet och folken med sin trofasthet.” — Ps. 96: 11-13.
  DSS 291.1

  Profeten Jesaja skrev: “Vaknen upp och jublen, I som liggen i graven; ty din dagg är en ljusets dagg, och jorden skall giva igen de avsomnade.” “Men dina döda må få liv igen, mina dödas kroppar må åter stå upp.” “Han skall för alltid göra döden om intet; och Herren, Herren skall avtorka tårarna från alla ansikten och skall taga bort sitt folks smälek överallt på jorden. Ty så har Herren talat. På den tiden skall man säga: Se, där är vår Gud, som vi förbidade och som skulle frälsa oss. Ja, där är Herren, som vi förbidade; låtom oss fröjdas och vara glada över hans frälsning.” — Jes. 26: 19; 25: 8, 9.DSS 292.1

  Larger font
  Smaller font
  Copy
  Print
  Contents